Αιγαία Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, Κύπρος - Τρισδιάστατη Χαρακτική Φόρμα

ΑΡΧΗ » ΕΚΘΕΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ » Τρισδιάστατη Χαρακτική Φόρμα  

Τρισδιάστατη Χαρακτική Φόρμα

Τρισδιάστατη Χαρακτική Φόρμα

Η σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία με αφορμή την 1η Μπιενάλε Χαρακτικής Κύπρου διοργανώνει έκθεση με θέμα την τρισδιάστατη χαρακτική φόρμα. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της χαρακτικής τέχνης μέσω της τρισδιάστατης προσέγγισης και πειραματισμών. Η χαρακτική ως μέσο έκφρασης διευκολύνει τον καλλιτέχνη με τη δυνατότητα δημιουργίας οποιουδήποτε τρισδιάστατου αντικειμένου. κύβου, ρόμβου δημιουργεί και ντύνει χώρους.

Η σχολή Αιγαία έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο εργαστήριο χαρακτικής, κατάλληλο για τη διδασκαλία όλων των τεχνικών. Η χαρακτική αποτελεί κύριο μάθημα των φοιτητών στα προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της σχολής. Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια το μάθημα της χαρακτικής εντάσσεται στη διδασκαλία των τμημάτων της παιδικής σχολής Αιγαία και των τμημάτων για έφηβους, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα ενηλίκων και οργανώνονται σύντομες σειρές εξειδικευμένων μαθημάτων.

Η ανάδειξη της χαρακτικής τέχνης αποτελεί θεσμό για την Αιγαία αφού αυτή είναι η τέταρτη έκθεση χαρακτικής που διοργανώνεται από τη σχολή. H συνεχόμενη προσφορά της υψηλότερης ποιότητας στην εκπαίδευση και η δημιουργία μιας ξεχωριστής σύγχρονης εικαστικής κουλτούρας είναι ανάμεσα στους σημαντικότερους στόχους της σχολής Αιγαία και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η αξιοζήλευτη παράδοση που δημιούργησε η σχολή στη σύγχρονη χαρακτική τέχνη, η οποία τη χαρακτηρίζει μοναδικά.

Στην έκθεση παρουσιάζονται χαρακτικά έργα από τη δουλειά των φοιτητών των κλάδων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης και έργα των μαθητών του Ινστιτούτου Αιγαία συμπεριλαμβανομένων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, 7.30μμ

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο κ. Γιώργος Γαβριήλ, εικαστικός και εκπαιδευτικός.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:00πμ-7:00μμ & Σάββατο 12:00-1:30μμ

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεγεθύνετε.