Αιγαία Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, Κύπρος - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ

ΑΡΧΗ » ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ

ποιοί είμαστε

Η Αιγαία Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών είναι ιδιωτική σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ιδρύθηκε το 2005 για να παρέχει εξειδικευμένες σπουδές στις καλές και εφαρμοσμένες τέχνες στην Κύπρο και προετοιμασία portfolio για εισδοχή των φοιτητών σε σχολές καλών και εφαρμοσμένων τεχνών και πανεπιστήμια τέχνης του εξωτερικού.

Παράλληλα από το 2005 με την καθοδήγηση και προσανατολισμό της σχολής Αιγαία, λειτουργεί το ομώνυμο Ινστιτούτο Καλών, Εφαρμοσμένων και Παραστατικών Τεχνών "Αιγαία", που προσφέρει εξειδικευμένα μαθήματα και εξετάσεις τέχνης και θεάτρου για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα, δίνοντας σε μαθητές ανεξαρτήτως ηλικίας ολοκληρωμένη, πολυεπίπεδη, κλιμακωτή και συνεχόμενη εκπαίδευση και ενασχόληση με τις τέχνες και το θέατρο. 

Το Θέατρο "Αιγαία", μετά τη λειτουργία του το ίδιο έτος, εμπλουτίζει και ολοκληρώνει το φάσμα των δραστηριοτήτων της σχολής σε ακαδημαϊκό επίπεδο, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της θεατρικής τέχνης στην Κύπρο και στη δημιουργία ποιοτικού θεατρικού και εικαστικoύ πολιτισμού στην Κυπριακή κοινωνία.

Η διατήρηση των υψηλότερων επιπέδων στην παραγωγή όλων των μορφών της τέχνης - εικαστικής και παραστατικής - μέσα στο πλαίσιο της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής και η συνεχής άνοδος και εξέλιξη σε όλους τους τομείς, αποτελεί το φάρο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στη Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών και στο θέατρο "Αιγαία". Αυτό έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η εξέλιξη, αποτελεί για μας πρόκληση!

το όνομα Αιγαία

bar3_LRG.jpg  

Το όνομα Αιγαία παραπέμπει στο περιεχόμενο των δύο βασικών συστατικών του πλανήτη μας, τη θάλασσα και τη γη. Η έκφραση Αιγαία αλς συναντάται στο σημαντικό σύγγραμμα του Κύπριου επιστήμονα Κυριάκου Χατζηιωάννου "Η Αρχαία Κύπρος εις τας Ελληνικάς Πηγάς", ακόμα μια απόδειξη της Ελληνικής παράδοσης και προέλευσης των Κυπρίων. Περιληπτικά σε αυτό το σύγγραμμα περιγράφεται πως η θεά Αφροδίτη, αναδυόμενη γυμνή από τη θάλασσα της Πάφου με τα μαλλιά της γεμάτα αφρό από τα κύματα, πήρε μια πλεξούδα για να τη στεγνώσει από το αλάτι του Αιγαίου.

Ως προϊόν σκέψης, το όνομα Αιγαία αναφέρεται στο συνδυασμό και στη σύνθεση της γης με τη θάλασσα, καλύπτοντας πλήρως το ανεξάντλητο φάσμα συνδυασμού χρωμάτων που μας προσφέρει η φύση. Η συνεχής κίνηση της θάλασσας που δεν σταματά ακόμα και όταν φθάνει στον προορισμό της - τη γη - εμπνέει τη Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία για εξερεύνηση, έρευνα και δημιουργία.

 
 
Κύπρις ὅτε σταλάουσα κόμας ἁλμυρέος ἀφροῦγυμνὴ πορφυρέου κύματος ἐξανέδυ,

οὕτω που κατὰ λευκὰ παρήϊα χερσὶν ἑλοῦσα βόστρυχον,

Αἰγαίην ἐξεπίεζεν ἅλα,Στέρνα μόνον φαίνουσα, τὰ και θέμις.

εἰ δὲ τοιήδε κείνη, Συγχείσθω θυμὸς Ἐνυάλου.

 

Δημοκρίτου, Εἰς τὴν Κύπριν ἀνερχομένην ἀπὸ θαλάττης.

  

εκπαιδευτικό προσωπικό

Η ομάδα των καθηγητών και δασκάλων των προγραμμάτων της Σχολής Αιγαία αποτελείται από επαγγελματίες καλλιτέχνες, σχεδιαστές, ηθοποιούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και εκπαιδευτικούς στους τομείς των καλών, εφαρμοσμένων και παραστατικών τεχνών, οι οποίοι προσφέρουν ευρύτατη γκάμα γνώσεων, ερεθίσματα και εμπειρίες στους σπουδαστές και μαθητές, στα πλαίσια του εξαιρετικού πνεύματος διαπαιδαγώγησης και της μοναδικής εκπαιδευτικής κουλτούρας, που χαρακτηρίζουν μοναδικά και αποκλειστικά την Αιγαία.  

αναγνώριση & συνεργασίες

Η σχολή Αιγαία η μόνη εξειδικευμένη σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών εγγεγραμμένη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, που προσφέρει κλάδους σπουδών εγγεγραμμένους στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. 

Η σχολή Αιγαία είναι εγκεκριμένο κέντρο από τον οργανισμό UCAS (Universities & Colleges Admissions Service) του Ηνωμένου Βασιλείου προσφέροντας σε όλους τους μαθητές και φοιτητές της, εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής αγωγής επαγγελματικού προσανατολισμού για τους κλάδους των καλών, εφαρμοσμένων και παραστατικών τεχνών.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το EDEXCEL του Ηνωμένου Βασιλείου σαν κέντρο διδασκαλίας και παροχής εξετάσεων.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το London Academy of Music and Dramatic Arts (LAMDA), σαν κέντρο διδασκαλίας, οργάνωσης και υλοποίησης όλων των εξετάσεων που αφορούν τη θεματική ενότητα "performing arts".