Αιγαία Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, Κύπρος -

ΑΡΧΗ » ΑΙΓΑΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ για παιδιά, έφηβους και ενήλικες  

logo-institute_LRG.jpg

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Από το 2005 με την καθοδήγηση και προσανατολισμό της σχολής Αιγαία, λειτουργεί το ομώνυμο Ινστιτούτο Καλών, Εφαρμοσμένων και Παραστατικών Τεχνών "Αιγαία", που προσφέρει εξειδικευμένα μαθήματα και εξετάσεις τέχνης και θεάτρου για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα, δίνοντας σε μαθητές ανεξαρτήτως ηλικίας ολοκληρωμένη, πολυεπίπεδη, κλιμακωτή και συνεχόμενη εκπαίδευση και ενασχόληση με τις τέχνες και το θέατρο.

Η διατήρηση των υψηλότερων επιπέδων στην παραγωγή όλων των μορφών της τέχνης - εικαστικής και παραστατικής - μέσα στο πλαίσιο της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής και η συνεχής άνοδος και εξέλιξη σε όλους τους τομείς, αποτελεί το φάρο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στη Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών και στο θέατρο "Αιγαία". Αυτό έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η εξέλιξη, αποτελεί για μας πρόκληση!


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Η ομάδα των καθηγητών και δασκάλων των προγραμμάτων της Σχολής Αιγαία αποτελείται από επαγγελματίες καλλιτέχνες, σχεδιαστές, ηθοποιούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και εκπαιδευτικούς στους τομείς των καλών, εφαρμοσμένων και παραστατικών τεχνών, οι οποίοι προσφέρουν ευρύτατη γκάμα γνώσεων, ερεθίσματα και εμπειρίες στους σπουδαστές και μαθητές, στα πλαίσια του εξαιρετικού πνεύματος διαπαιδαγώγησης και της μοναδικής εκπαιδευτικής κουλτούρας, που χαρακτηρίζουν μοναδικά και αποκλειστικά την Αιγαία.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η φιλοσοφία της γνώσης μέσα από την εργαστηριακή μάθηση (studio based learning), για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, επιβάλει τη λειτουργία εξειδικευμένων εργαστηριών σε κάθε σύγχρονη σχολή για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των φοιτητών και μαθητών. Στη σχολή Αιγαία λειτουργούν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια σχεδιασμού μόδας και υφασμάτων, κεραμικής, γλυπτικής, χαρακτικής, σκοτεινός θάλαμος, χώροι στούντιο, βιβλιοθήκη τέχνης, κατάστημα τέχνης, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκθεσιακός χώρος, θεατρικός χώρος, γραφεία καθηγητών, καφετέρια και παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις για μαθητές και φοιτητές με ειδικές ανάγκες.

Είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές να μπορούν να επωφελούνται από τη λειτουργία τέτοιων χώρων, και να εκπαιδεύονται στη χρήση τους μέσα από τις διάφορες εργασίες με τις οποίες θα ασχολούνται ολόχρονα, δοκιμάζοντας καινούργιες τεχνικές και εμπειρίες. Γι' αυτό και η χρήση των εργαστηρίων της σχολής δεν είναι προνόμιο μόνο των σπουδαστών της Αιγαία, αλλά και των μαθητών όλων των ηλικιών που φοιτούν κοντά μας.

 

Edexcel Teaching Institute and Examination Center

Η σχολή Αιγαία από το Σεπτέμβρη 2011 έχει αναγνωριστεί σαν Ινστιτούτο διδασκαλίας, οργάνωσης και υλοποίησης όλων των εξετάσεων του Edexcel. Αυτή η αναγνώριση έρχεται μετά από πολλές διακρίσεις που λάβαμε για τα αποτελέσματα των εξετάσεων μας. Αυτές οι επιτυχίες δεν είναι καθόλου τυχαίες. Το όραμα μας δημιουργώντας τη σχολή Αιγαία, ήταν να διατηρήσουμε στα υψηλότερα επίπεδα την παραγωγή τέχνης. Στη Σχολή Αιγαία η εξασφάλιση υψηλών βαθμολογιών και πρώτων θέσεων στις εξετάσεις IGCSE και A' level in Art and Design, αποτελεί πλέον παράδοση. 

fbtopa_LRG.jpg  

Τρεις Παγκόσμιες και δύο Πανευρωπαϊκές πρωτιές πέτυχαν μαθήτριες της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία, στις εξετάσεις EDEXCEL GCSE & GCE A'LEVEL στο θέμα Art, Craft & design του Μαϊου 2014.


Συγκεκριμένα, η Μαρίνα Κόκκινου 14 ετών, η Χριστιάνα Γεωργίου 16 ετών και η Αθηνά Χατζηστεφάνου 14 ετών, μοιράστηκαν το βραβείο καλύτερης επίδοσης παγκόσμια, στις εξετάσεις GCSE του EDEXCEL στο θέμα Art & Design. Επιπρόσθετα, η ‘Αντρεα Αντωνίου 18 ετών και η Βερόνικα Χατζηστεφάνου 17 ετών, μοιράστηκαν το βραβείο καλύτερης επίδοσης πανευρωπαϊκά, στις εξετάσεις GCE A'Level στο θέμα Art, Craft & Design.
Η μοναδική αυτή διεθνής διάκριση, αντανακλά την μακρόχρονη προσπάθεια των ίδιων των μαθητριών, που με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά και αφοσίωση κατάφεραν, μέσα στο ξεχωριστό ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζει μοναδικά τη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία, να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν πέραν από τα όρια της Κύπρου, σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, το ξεχωριστό τους ταλέντο.


Παράλληλα, αποτελεί σημαντικότατη επιτυχία - σταθμό, για το ευρύτερο εκπαιδευτικό μας σύστημα, αφού τοποθέτησε την Κύπρο στην κορυφή της παγκόσμιας και πανευρωπαϊκής κατάταξης, σε ότι αφορά την εκπαίδευση στους τομείς των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών.


Η Σχολή Αιγαία, καθιερώνεται ως συνώνυμο της ποιότητας στην παρεχόμενη εκπαίδευση, της καινοτομίας στις μεθόδους διδασκαλίας και διαπαιδαγώγησης, της υπευθυνότητας απέναντι στους φοιτητές και μαθητές της και της συνέπειας απέναντι στους διαχρονικούς της στόχους. Συνεπώς, αποτελεί την κορυφαία επιλογή για την εκπαίδευση των Τεχνών στην Κύπρο, σε όλα τα επίπεδα. 

 

ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Νικολέττα Παπαξενοφώντος - Πρώτη θέση παγκύπρια στις εξετάσεις του A Level (Art, Craft and Design) - Ιούνιος 2012 

Γεωργία Κολοκούδια - Πρώτη θέση παγκύπρια στην εξέταση AS (πρώτο μέρος του A'Level Art and Design) - Ιούνιος 2010.

Βασίλης Λαζούρας - Πρώτη θέση Παγκύπρια στο IGCSE Art and Design - Ιούνιος 2009

Ραφαέλλα Δημητριάδη - Πρώτη θέση Παγκοσμίως στο IGCSE -  Μάιος 2008  

Βικτώρια Κιμωνίδου - Πρώτη θέση Παγκύπρια στο IGCSE - Μάϊος 2006

Αντωνία Χατζηκώστα - Πρώτη θέση Παγκύπρια στο A' level - Μάϊος 2006